Biografie Brenda van der Wel, beeldend kunstenares

Brenda van der Wel (1959) is beeldend kunstenares in de Starnmeer waar u haar regelmatig in haar eigen werkplaats/atelier kunt vinden. Na ruim 15 jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven heeft zij er een paar jaar geleden voor gekozen om zich fulltime toe te leggen op haar grote passie……Kunst. Dit betreft schilderen (acryl), etsen en beeldhouwen. Na jaren van schilderen en etsen heeft zij begin 2000 een derde dimensie aan haar werk toegevoegd door het creëren van beelden uit diverse steensoorten.

In de afgelopen jaren heeft zij zich als autodidact ontwikkeld tot een veelzijdig beeldhouwster die zich verschillende stijlen heeft eigen gemaakt. Ze maakt zowel realistische en sterk vereenvoudigde expressionistische beelden als ook beelden met organische abstracte vormen.

Zij is een beeldhouwster in de klassieke zin van het woord, de beelden worden uit grote brokken natuursteen gehouwen. De kunstenares huldigt de mening dat het beeld als het ware opgesloten zit in het materiaal. Met het weghakken van de steen verschijnt het beeld als vanzelf. Ook voor de kunstenares is het iedere keer weer een verrassing wat er uit een ruw stuk steen te voorschijn komt.

Momenteel houdt zij zich voornamelijk bezig met het creëren van beeldhouwwerken in Braziliaans speksteen, albast, serpentijn en gipsbeton van welke u op deze site enkele voorbeelden ziet.

Naast het beeldhouwen houdt de kunstenares zich dus ook bezig met schilderen (acryl) en grafiek (etsen en boarddrukken). De schilderijen van Brenda van der Wel hebben ruimte nodig en het zijn niet alleen de formaten die daarbij een rol spelen. Het zijn vooral de prachtige warme, contrastrijke kleuren die haar krachtig aangezette figuren zo naar voren laten komen, waardoor zij bezit nemen van de omgeving.

Mocht u geïnteresseerd zijn in één van haar beeldhouwwerken en/of schilderijen of eventueel nadere informatie hierover wenst, ga dan naar de pagina Contact.